Hetgrootste Griekse eiland, Kreta, is een van de meest gewilde plaatsen ter wereld. Dit mythische eiland op de grens van het Oosten en Europa. Het staat vol met oude plaatsen die niets van hun charme hebben verloren. Kreta biedt een prachtig uitzicht in bepaalde tijden van het jaar. April is een van de meest bevoorrechte maanden.

Reizen naar Kreta in april: tickets tegen welke prijs?

Van Frankrijk naar Kreta reizen in april is een hele opgave. U kunt vertrekken vanaf uw lokale luchthaven of de dichtstbijzijnde, overal in Frankrijk.

Hoe reis je naar Griekenland?

Tickets vanaf €70 naar Kreta in april vanuit Frankrijk!

De vluchtkosten worden bepaald door de stad van vertrek. Inderdaad, de prijslijst voor een bezoek aan Kreta in april is als volgt:

 • Marseille: vanaf 77,09 euro
 • Toulouse: vanaf 92,51 euro
 • Parijs: vanaf 117,42 euro
 • Nice: vanaf 151,21 euro
 • Lyon: vanaf 159,98 euro
 • Nantes: vanaf 201,18 euro
 • Bordeaux: vanaf 204,65 euro
 • Montpellier: vanaf 328,98 euro
 • Brest: vanaf €475,87
 • Rennes: vanaf €488,25
 • Pau: vanaf 700,19 euro
 • Straatsburg: vanaf € 930,52
 • Clermont-Ferrand: vanaf 1214,01 euro.

Deze prijzen zijn het minimum van de afgelopen acht dagen. Er kunnen echter variaties zijn.

Waar slapen in Kreta in april?

Wanneer u « 
hotels Kreta
« op uw zoekmachine, kunt u niet de resultaten vinden die u zoekt? Kreta Autrement stelt voor u te helpen door u de onderstaande kaart te presenteren met tientallen/honderdenluxe hotels met zwembad, villa’s aan zee en andere betaalbare etablissementen:


Booking.com

Klimaat Kreta april: welk weer kunt u verwachten?

April is een droge maand en daarom ideaal voor een verblijf op Kreta.

Wat te doen in Griekenland in april?

Het eiland is prachtig in het voorjaar!

Gemiddelde temperatuur in april

Op dit moment zijn de temperaturen relatief hoog. De neerslag is aanzienlijk gedaald, met ongeveer 7 van de 30 dagen. De zon schijnt meer dan 8 uur per dag goed.

In april wordt de gemiddelde temperatuur op Kreta geschat op 17°C.

De ochtend

De ochtenden zijn echter mild en koel. De lucht is niet erg bewolkt en dus gunstig voor een ochtendwandeling. Bovendien zal de mildheid van het midden van de dag je sprakeloos achterlaten. Deze tijdstippen beloven een geschatte latente warmte van 19°C.

Dit is de perfecte tijd om het eiland Kreta van boven tot onder te verkennen. U kunt ook een wandeling langs de prachtige stranden van het eiland overwegen. Verleid door de pracht van deze turquoise wateren kunnen de avonturiers kiezen voor een duik.

s Avonds

De vroege avonden beloven een schijnbare koelte die de komende winter aankondigt. Op dit moment wordt de wind wat zachter. Het is belangrijk om je windjack bij je te hebben.

Kreta in april: welke evenementen?


Wat te doen op Kreta
in april?

Een verblijf op Kreta is de ideale tijd om deel te nemen aan verschillende lokale en religieuze evenementen. In de maand augustus zijn de religieuze evenementen het meest regelmatig.

De processie van de epitafios

Dit is de eerste grote gebeurtenis van de Goede Week of Passieweek. De processie van de epitafios is een herdenking van de lijkwade van Christus. Het bestaat uit een wandeling door de straten rondom de kerken. Hoewel het een religieus evenement is, trekt het een groot aantal mensen aan, zowel gelovigen als niet-gelovigen.

Orthodox Pascha

Het orthodoxe Pasen is het belangrijkste religieuze feest op Kreta. Het symboliseert het hoogtepunt van de Goede Week. Dit feest begint met de opstandingskreten op zaterdagavond. Overal worden kaarsen aangestoken en vuurwerk afgestoken. Het paasfeest brengt families en vrienden samen rond één maaltijd: een lam. Dit festival markeert ook de komst van de lente.

Al met al is april een ideale maand om te reizen en te verblijven op Kreta. Vliegtickets zijn beschikbaar tegen betaalbare prijzen naar alle steden in Frankrijk. Ook de weersomstandigheden zijn optimaal om onvergetelijke momenten te garanderen. En de Kretenzer evenementen in april zullen uw herinneringen nog beter maken.