Knossos of Knossos is een archeologische site op het eiland Kreta in Griekenland. De plaats is gemakkelijk te bereiken, omdat veel van de wegen van het land erlangs lopen.

Het is gewoon een must als u ooit Kreta wilt bezoeken. Het is zelfs de meest bezochte plaats op het eiland, want volgens het plaatselijke toeristenbureau zijn er meer dan een half miljoen bezoekers per jaar.

Wanneer het Knossos Paleis bezoeken?

Natuurlijk, de meeste toeristen (vooral ouders!)
reizen naar Kreta in de zomer
. Tussen juli en augustus, tijdens de schoolvakanties. Is dit de beste tijd om Knossos te bezoeken, met de drukte en de hitte? Niet noodzakelijk!

Om u te helpen weten wanneer u Knossos moet bezoeken, vindt u hier het klimaat voor het hele jaar:

9 à 15°
8 à 15°
9 à 16°
12 à 20°
15 à 23°
19 à 27°
22 à 28°
22 à 28°
19 à 26°
16 à 23°
13 à 19°
10 à 16°

Merk echter op dat u van mei tot september duidelijk minder kans hebt op regen, met gemiddeld slechts een tiental regendagen tussen deze vijf maanden.

Voor een optimaal bezoek aan Knossos raden wij de maanden mei, juni en september aan.

Waar is Knossos op Kreta?

Gelegen op slechts 5km
Heraklion
vanuit Heraklion, de hoofdstad van Kreta (waar veel vliegtuigen uit Frankrijk landen), ligt Knossos in het noorden van Kreta!

Hoe kom je bij Knossos?

Om het Archeologisch Paleis van Knossos te bezoeken, is het mogelijk gebruik te maken van de talrijke excursies vanuit de grote steden van Kreta, zoals Heraklion of
Rethymnon
:

Knossos ligt op slechts 15 minuten rijden van Heraklion, dus u kunt ook de bus en lijn 2 nemen.

Boek uw tickets voor Knossos online!

Bespaar uzelf een lange en moeizame wachttijd in de zon en koop uw kaartjes voor Knossos Kreta Palace. Wij nodigen u uit om hier uw tickets te reserveren voor een bezoek aan de archeologische site:

Het bovenstaande zijn groepstarieven, maar als je zin hebt om naar Knossos te gaan en ter plekke een kaartje te kopen, beginnen de kaartjes bij €15 (per persoon, zonder gids, etc.).

Wat zijn de openings- en sluitingstijden van het Paleis in 2021?

  • Tijdens het hoogseizoen is het paleis van Knossos dagelijks geopend van 8.00 tot 19.30 uur.
  • Van november tot april sluit de archeologische site vroeger: om 17 uur.
  • Tenslotte is het paleis in de winter ‘s morgens gesloten.

Knossos: een historisch bezoek aan Griekenland

Knossos is gemakkelijk toegankelijk en betaalbaar. Je hoeft niet veel geld uit te geven om de overblijfselen zoals het paleis of de smalle straatjes van de site te ontdekken. Dit is een must-see, vooral voor geschiedenisliefhebbers, want Knossos is de belangrijkste site van de Minoïsche periode (2700 voor Christus).

Wat te doen op Kreta?

Het gereconstrueerde paleis van Knossos.

Het paleis van Knossos blijft HET overblijfsel van de Minoische beschaving, die de Griekse eilanden (van Kreta tot Santorini) bestuurde tussen 2700 en 1200 voor Christus. Aan het begin van de 20e eeuw dacht de archeoloog Arthur Evans dat hij te maken had met een paleis van de Myceense koningen, maar toen besefte hij dat het om een andere onbekende beschaving ging.

Als verwijzing naar koning Minos, die ooit over Kreta heerste, noemde hij deze beschaving « Minoïsch ». De controversiële renovatie van de overblijfselen en de voorstellingen van stieren hebben ook de mythe van de minotaurus en het labyrint, die zeer aanwezig zijn op de site, teruggebracht…

Voor fotografieliefhebbers biedt de site ook een idyllische omgeving. Inderdaad, men kan genieten van een prachtig uitzicht aan het eind van de dag met een adembenemende zonsondergang.

Het enige probleem is dat het tijdens de spits erg druk is.

Een wandeling rond Knossos

Voor liefhebbers van lange wandelingen is het mogelijk om rond de archeologische site van Knossos te wandelen. U kunt de route kiezen volgens uw verwachtingen, er zijn routes :

  • van 4 km,
  • van 6 km
  • en 12 km volgens uw wensen.

Als u besluit dit soort avontuur op Kreta aan te gaan, vergeet dan niet uw rugzak mee te nemen. U kunt er kaarten, snacks, waterflessen en elektronische apparaten in kwijt. Wij raden u aan deze website https://www.the-sacados.com/ te bezoeken om alles te weten te komen over dit reizigersaccessoire.

Een dagje uit met het hele gezin

Wat doe je met je gezin op Kreta?

Een mooie dag in Knossos.

Als u hebt besloten met uw gezin te gaan, is het mogelijk een privé-excursie naar Knossos op het eiland Kreta te organiseren. U kunt bijvoorbeeld vroeg in de ochtend het paleis bezoeken en dan een korte wandeling maken over het terrein. Rond lunchtijd is het tijd voor een lunchpauze. Er is natuurlijk genoeg te eten in de omgeving. Ontdek vervolgens, om het thema voort te zetten, de musea van Heraklion, dat naast Knossos ligt.

De toiletten op het terrein zijn niet gratis. Wees dus niet verbaasd over dit kleine detail (0,5€ per persoon).

Knossos: nog enkele tips

In de zomer zijn de temperaturen zeer hoog. U wordt geadviseerd zich dienovereenkomstig te kleden. Vergeet bovendien niet producten in te pakken zoals :

  • Zonnebrandcrème
  • Zonnebril

U moet ook een hoed meenemen, want de UV-stralen in Griekenland zijn zeer intens.

Kortom, Knossos is een niet te missen bezienswaardigheid tijdens uw reis naar Kreta. U zult ruïnes ontdekken van enkele millennia voor onze jaartelling. Het zal ook een gelegenheid zijn om sensationele foto’s te maken om op uw sociale netwerken te plaatsen.

Enkele meningen over het Knossos paleis in 2021

Advies nodig over Knossos Palace voor een bezoek? Dit is heel normaal. Hier zijn enkele meningen op internet over de beroemde Griekse en Kretenzische archeologische site:

Is het paleis momenteel volledig open voor bezoekers?

Het paleis is open, maar de helft van het terrein is gesloten. We waren teleurgesteld door dit bezoek, maar naar Kreta gaan zonder het te bezoeken, daar kan men spijt van krijgen! Ten tweede moet u het aan het eind van de avond bezoeken, omdat het dan minder druk is (dat is belangrijk op dit moment!) Om de kosten van het bezoek te drukken, moet u een gecombineerd ticket nemen met het museum van Heraklion, dat de tijd die u daar doorbrengt meer dan waard is. Het is heel, heel goed. Op de datum van dit antwoord -> 15 euro voor volwassenen, 8 euro voor 65-plussers. Gratis voor minderjarigen en studenten. Gecombineerd ticket met Heraklion Archeologisch Museum, € 16. Geniet van uw bezoek 🙂

Het bezoek met een gids

We bezochten deze camping met 4 volwassenen. We namen een gids voor 4 in het Frans voor 70 euro. 1u30 van geweldige uitleg met een echte ontdekking van deze vroegere beschaving. Ik raad dit bezoek aan met een gids.

Snel bezoek aan de ruïnes. Niet meer… Als je het wilt doen, neem dan een gids want anders is het niet erg interessant.

Knossos in een groep en met kinderen en tieners

Wij deden dit bezoek tijdens een excursie, in een kleine groep en met een gids, wat essentieel is. Het duurt ruim 2 uur. De site is enorm en je ontdekt en leert veel. Onze jongste dochter (12) vond het geweldig, wij ook, onze twee tieners (17 en 18) vonden het bezoek interessant maar lang. Het is een reis naar de oudheid. Er is veel aan de site veranderd om hem begrijpelijker te maken. Het is zeer indrukwekkend en lonend. Niet te missen.