Vakantie iseen unieke tijd om te ontspannen van de dagelijkse routine. Of het nu in de zomer is of aan het eind van het jaar, de feestdagen zijn een tijd om quality time met je familie door te brengen. Kreta is bijvoorbeeld een bijzonder goed eiland voor gezinsvakanties. Maar zoals aan alles komt ook aan deze zorgeloze momenten op het Griekse eiland een einde. Om al het geluk dat u hebt beleefd en gedeeld niet te vergeten, kunt u originele vakantiesouvenirs kopen en meenemen. Daartoe volgt hier een presentatie van enkele van de wegen die moeten worden verkend.

Gepersonaliseerde ansichtkaarten voor kleurrijke herinneringen

Ansichtkaarten (of postzegels) zijn altijd beschouwd als waardevolle vakantiesouvenirs. Hoewel ze oorspronkelijk in 1870 werden gebruikt voor communicatie tussen gewonde soldaten en hun geliefden, worden ze nu gebruikt om groeten en nieuws door te geven. Er bestaan tegenwoordig gepersonaliseerde postkaarten, en dat is een goede reden om een postkaart als
het nut van een postkaart met je foto
als een vakantiesouvenir. Met een applicatie voor het maken van ansichtkaarten kunt u uw kaarten gemakkelijk personaliseren met beeldverbetering door middel van vernissen.

De beste foto’s van een vakantie op Kreta moeten bijvoorbeeld worden gekozen voor personalisatie op groot of standaardformaat kaartmateriaal. Kreta is een postkaart-perfecte bestemming met veel dromerige landschappen. Met behulp van een applicatie kunt u uw gepersonaliseerde kaarten binnen korte tijd ontvangen, gemiddeld 24 uur. Veel sneller dan een brief in een enveloppe die in het buitenland wordt gepost en enkele dagen of zelfs weken later door de postbode in de brievenbus wordt bezorgd!

Zodra u de kaart heeft ontvangen, kunt u een persoonlijke verzameling bijhouden of hem aan vrienden en familie geven om hen te vertellen over uw zomeravonturen.

Welk cadeau moet ik meenemen van Kreta?

Kies voor de gepersonaliseerde ansichtkaart voor uw volgende vakantiesouvenir op Kreta!

Wimpels, een origineel vakantiesouvenir dat bijna niets kost

Wimpels zijn minivlaggetjes die meestal in het leger als embleem worden gebruikt. Ze kunnen ook worden gebruikt als verzamel- of signaleringsbord. Voor vakanties in het buitenland zijn wimpels een origineel souvenir waarop de vlag, het wapen of het wapenschild van het land zichtbaar is. Ze kosten meestal maximaal 6 euro. De wimpels kunnen op kleding of andere accessoires worden genaaid of gestreken en zijn handig om bij te houden welke plaatsen je hebt bezocht.

U kunt ook uw eigen vaantjescollectie integreren in uw interieur. Leg de wimpels op een plek die u dierbaar is, zodat u zich deze unieke momenten gemakkelijk kunt herinneren.

Een sieraad om u op elk moment aan uw vakantie te herinneren

U kunt ervoor kiezen handgemaakte sieraden te kopen op uw vakantiebestemming. Of je het nu elke dag draagt of cadeau geeft aan een speciaal iemand, het herinnert je aan alle kostbare momenten die je met je geliefden hebt gedeeld en de plaatsen die je hebt bezocht. Deze zullen geen stof verzamelen zoals de snuisterijen die u van uw reis hebt meegenomen en die op een plank hebben gestaan sinds de dag dat u thuiskwam. Armbanden, kettingen, ringen of oorbellen gemaakt met lokale stenen zijn originele souvenirgeschenken. Er zijn allerlei soorten naar ieders smaak, gemaakt van opaal, barnsteen, kralen, veren, enz. Elke regio van Frankrijk en de wereld biedt typische sieraden met een unieke knowhow. U vindt vast en zeker degene die het beste bij u past.

Herinneringen aan de natuur: neem uw vakantie mee naar huis

Als het gaat om originele vakantieherinneringen, zijn die van de natuur ongeëvenaard. Het zijn souvenirs die u elk moment van uw verblijf op een droombestemming doen herbeleven.

Telkens als je een plaats bezoekt, kun je steentjes, schelpen, bladeren, strandzand enzovoort verzamelen. Om meer leven in uw interieur te brengen, zijn planten een uitstekende keuze.

Het fijne zand van de mooiste stranden van Kreta, zoals Elafonisi, Seitan Limania, Matala of Balos, is perfect geschikt om uw huis te versieren, in een glas of in een mooie fles.

Als u met het hele gezin bent, laat dan de jongsten schelpen verzamelen die in de decoratie van hun kamers kunnen worden verwerkt. Het hele gezin kan zich de vakantie herinneren door deze natuurlijke souvenirs te bekijken of aan te raken.

Lokale kunstwerken voor originaliteit

De plaatselijke kunstwerken getuigen van de vaardigheden en vooral de creativiteit van de plaatselijke bevolking. Dit zijn originele souvenirs die als geschenk kunnen dienen voor mensen die verliefd zijn op de plaatsen die u hebt bezocht. Als lokaal kunstwerk zijn siervoorwerpen erg populair. Als voorbeelden van artistieke werken zijn dolfijnsculpturen of een prachtige mahoniehouten klok originele souvenirs tijdens een vakantie op Barbados.

Naast decoratieve voorwerpen kunnen kunstwerken ook kledingstukken zijn. Dit is het geval met de kleurrijke Maasai dekens met ruitjes of strepen die de Kenianen dragen. Deze dekens kunnen gewoon over de schouder worden gedrapeerd of als rok of jurk worden gedragen.

Voor een verblijf op Kreta is Grieks aardewerk ook een uitstekende keuze.

Hoe kiest u uw originele vakantiesouvenirs?

Kies, om clichés te vermijden, voor buitengewone souvenirs met een speciale betekenis. Voor dit doel zullen de hierboven gepresenteerde nuttig zijn. Aangezien deze lijst van souvenirs echter niet volledig is, mag u niet vergeten dat originaliteit uw leidraad moet zijn.

Wanneer u ergens een souvenir kiest, moet u kijken naar wat de bestemming uniek maakt. De truc om origineel te zijn is je te richten op wat door veel toeristen over het hoofd wordt gezien en uniek is voor de plaatselijke bevolking!