Heteiland Kreta is altijd een bestemming bij uitstek om eens wat anders te doen dan de gebruikelijke vakantiebestemmingen. Het wordt gewaardeerd om zijn authentieke architectuur (denk aan die beroemde maagdelijk witte Griekse huizen, een lust voor het oog!) en zijn rijke historische en culturele erfgoed. Voor een aangename wintervakantie moet u echter op de hoogte zijn van het klimaat, de reiskosten en de evenementen.

Wat staat Kreta te wachten in december? Hier zijn onze antwoorden!

Reizen naar Kreta in december: welke prijs tickets?

Waarheen reizen op nieuwjaarsdag?

Wat dacht je van tickets naar Griekenland voor ongeveer €300 retour midden in de winter?

De prijzen van vliegtickets van Frankrijk naar Kreta variëren volgens verschillende criteria.

De aankoopperiode is uiteraard van grote invloed op de aangeboden tarieven. Daarom raden wij u sterk aan te wachten tot de laatste dagen of weken om uw tickets naar Heraklion (hoofdstad van het Griekse eiland) te kopen.

In het laagseizoen zijn vliegtickets voordeliger dan in het hoogseizoen. Deze prijzen zijn ook afhankelijk van de stad van vertrek:

  • Als de vlucht vanuit Parijs bijvoorbeeld naar het eiland Kreta vertrekt, kan het ticket tussen 328 en 499 euro kosten.
  • De vluchten vanuit Bordeaux zijn duurder, namelijk tussen de 495 en 686 euro. Het hangt allemaal af van de snelheid van de vlucht die je hebt geboekt.

Vergeet niet dat deze tickets gemiddeld € 304 kosten.

Idealiter gebruikt u een online vluchtvergelijker zoals Skyscanner. Dankzij dit soort toepassingen kunt u gemakkelijk nagaan welk budget u moet reserveren voor de aankoop van uw tickets, afhankelijk van de periode, de bestemming en uw voorkeuren. In het algemeen geldt: hoe minder haltes op een route, hoe hoger de reiskosten.

Hotel op Kreta: waar slapen in december?

Je typt « 
Hotel Kreta
« op uw zoekmachine, maar kunt u niet vinden wat u zoekt? Kreta Autrement schiet u te hulp en nodigt u uit om uw verblijf te boeken dankzij de vele luxe hotels, villa’s en zeer betaalbare etablissementen die op deze kaart te vinden zijn:


Booking.com

Weer Kreta december: wat kunt u verwachten?

Wat te doen in Griekenland met Kerstmis?

Wat dacht je van een reis naar de haven van Chania in december?

Het klimaat op Kreta is in december in veel steden van de archipel aangenaam:

  • In Heraklion variëren de temperaturen van 1°C tot 23°C, met gemiddelde waarden van 13°C tot 18°C.
  • In de stad Chania is het minimum 6 °C en het maximum 24 °C. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 11°C en 16°C. Bovendien verzacht de koele zeebries het klimaat, zelfs wanneer er veel zon is.

In deze periode wordt ook enige neerslag op het eiland verwacht. Ze schommelen rond de 90 mm en zijn verspreid over 12 van de 31 dagen. Om ten volle van uw bestemming te kunnen genieten zonder last te hebben van de kou, moet u dus iets meenemen om u te bedekken. Wie het niet zo koud heeft, kan zich verkleden om van de activiteiten op Kreta te genieten. De klimatologische ongemakken op het eiland zijn in deze tijd van het jaar vrij gering.

Wat te doen op Kreta in december?

1. Elafonisi


Elafonisi is een van de mooiste stranden van Kreta
. Een kleurrijke lagune en een eiland waar je met het water tot aan je knieën naartoe kunt lopen. Een uitzonderlijke plek om mooie foto’s te maken. Je kunt er op verschillende manieren komen, zoals hier:

2. Chania


Chania is de andere grote stad op Kreta.
. Zijn 100% Kretenzische charme is ongelooflijk en een must om te zien. Er zijn geweldige excursies vanuit Chania:

3. Agios Nikolaos

Het Kretenzische St Tropez wacht op u aan de oostkant van het Godeneiland. Met zijn aandeel aan mooie stranden, restaurants, kleine straatjes, winkels en andere lokale bezienswaardigheden. Zoals deze paar excursies die we aanbevelen in en rond Agios Nikolaos:

4. Heraklion

Als u op doorreis bent
Heraklion
Als u landt of Kreta bezoekt, zijn er veel attracties en bezienswaardigheden om Kreta echt te bezoeken, zoals Knossos, Cretaquarium of een 4×4 Safari:

Kreta in december: welke evenementen?

Een verblijf op Kreta betekent ook genieten van het entertainment en de evenementen. In deze Griekse archipel worden elk jaar vele gelegenheden gevierd. Dit zijn vaak activiteiten:

  • cultureel,
  • nonnen,
  • culinair
  • of historisch.

Kerstmis in Griekenland

In december krijgt u de kans om Kerstmis op een andere manier te vieren, volgens de gebruiken van Griekenland. Zelfs als sommige « westerse » tradities door de Grieken worden overgenomen, blijven sommige tradities bewaard.

De rol van de kerstman komt toe aan de Heilige Basilius.

Bovendien worden bij gelegenheid heerlijke gebakjes (kourabiedes, melomakarona, enz.) uitgedeeld. In deze maand wordt ook het Sinterklaasfeest georganiseerd.

Nieuwjaarsdag op Kreta ?

Nieuwjaarsdag in Frankrijk en met vrienden en familie: het is een déjà vu!

Wat als je dit jaar zou kiezen voor zon en een beetje verandering? Kreta wacht op u voor een heerlijke avond op 31 december. Of het nu met de familie is in een prachtig huurhuis of in de straten van Agios Nikolaos, Heraklion of Chania, feest!

Driekoningen

Als u van plan bent uw vakantie te verlengen tot in januari, kunt u ook genieten van Driekoningen. Dit evenement is een van de belangrijkste ceremonies in het land. Het is de herdenking van de geboorte van Christus en de viering van zijn doop door Johannes de Doper. Bij deze gelegenheid wordt een kruisbeeld ondergedompeld in water en moeten de gelovigen duiken om het heilige kruis terug te halen. Het doel is te behoren tot de gelovigen die het hele jaar door gezegend zullen worden.